Luchtvaartmuseum Aviodrome Lelystad

Dagje uit naar Luchtvaartmuseum Aviodrome Lelystad

Luchtvaartmuseum Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart, gelegen op de luchthaven van Lelystad. Reis met een tijdmachine terug naar de begin dagen van de eerste vluchten en ruimtevaarten. Van bekende pioniers tot beroemde vliegtuigen. Een informatieve terugblik in de wereld van luchtvaart. Leuk voor het hele gezin. Makkelijk bereikbaar vanaf ons vakantiepark Harderwold Villa Resort.

Aviodrome heft een buiten expositie met een Boeing 747 Jumbo Jet, deze maakt zijn eerste vlucht in 1969. Voor de allereerste bouw van de Boeing 747 zijn 75.000 bouwtekeningen gemaakt en er zijn 15.000 uur aan windtunneltesten nodig geweest. Wil je de ruimtes ontdekken die normaal gesloten blijven? Buiten en binnen staat ook een vluchtsimulator, zo waant u zich even in de wolken. Een echte aanrader is het 4D filmtheather. Met een 3D-bril bleef je de vlucht pas echt. Verder zijn er voor kinderen leuke speeltoestellen en kunnen de kinderen hun piloten of stewardessenbrevet halen.

Tot slot het allerleukste: maak een rondvlucht in een Cessna 172, Fokker Four of een DC-3 Dakota. Bekijk de website van Aviodrome voor meer informatie.

Omgeving van Harderwold Villa Resort 

Heeft u genoten van uw bezoek aan het Aviodrome? U kunt hierna uw weg volgen naar Natuurpark Lelystad om even heerlijk rond te wandelen. Pas wel op, want misschien staat u wel oog in oog met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Het prachtig onderhouden park heeft kilometerslange fiets- en wandelroutes lans de dieren. Er zit een bezoekerscentrum en restaurant op het park, hier kunt u terecht voor een drankje, hapje of meer informatie. Bent u geen natuurliefhebber? Dat kan natuurlijk ook. Vervolg u weg dan verder naar Lelystad en ga shoppen in Bataviastad Fashion Outlet. Met meer dan 250 Nederlandse en internationale modewerken voor vrouwen, mannen en kinderen. Maar ook sportswear, accessoires en cosmetische producten. Kortom, de perfecte ervaring voor de hele familie.